V projektu DOMA Vám každý rok představí jeho autor Štěpán Hon 12 svých oblíbených osobností v jejich domovech. Civilní dokumentární a přitom na výsost intimní portréty Vám přiblíží mediálně známé osobnosti tak, jak je neznáte. Vně svých profesních rolí, bez kostýmů a retuše. Můžete si tak na zdi svých domovů pověsit kalendář, který Vám bude oknem do jejich domovů. A jako bonus získáte přehledný plánovací prostor a informaci, jaké problematice je ten který den věnován. Vše zabaleno v minimalistické a přitom dokonalé grafice.
Kalendář je kompletován v chráněných dílnách a lze jej získat jen odměnou za dar konkrétní neziskové organizaci. To znamená, že celý výtěžek je věnován na dobročinné účely.

Fotograf Štěpán Hon

• Vystudoval Vyšší odbornou školu publicistiky a titul MgA. získal na katedře fotografie pražské FAMU.
  • Dlouhodobě se věnuje dokumentární a reportážní fotografii. Připravil řadu společných i samostatných výstav.
  • Od roku 1996 deset let intenzivně dokumentoval život na Zakarpatí. V roce 1998 podnikl s Janem Bouchalem cyklistickou expedici z Prahy ke břehům vysychajícího Aralského jezera v Kazachstánu. V roce 2003 a 2004 působil jako oficiální fotograf prezidenta České republiky.
  • Je spoluautorem dokumentárního filmu Půl čtvrté (ČT, 2008). Několik fotografických cyklů věnoval Moskvě, kde jeho fotografie v obřích rozměrech pokrývají stěny hotelu Pokrovka v centru metropole.
  • V Praze byl spoluautorem happeningu Dopravní andělé. Ve spolupráci s občanským sdružením Post Bellum portrétoval pamětníky pro výstavu „My jsme to nevzdali, příběhy 20. století“. Na dálném Evropském severu, kde několik let fotografoval závody psích spřežení, se stal oficiálním fotografem jednoho z nejslavnějších z nich, závodu Femundløpet. V letech 2012 a 2013 byl jedním z oficiálních fotografů MFF Karlovy Vary.
  • Dlouhodobě fotografoval postižené lidi v teplické Arkadii. V roce 2016 vedl kampaň společnosti ALSA (organizace starající se o postižené amyotrofickou laterální sklerózou), za kterou byl spolu s reklamní agenturou Ogilvy oceněn bronzovou Effie.
  • V posledních letech se také intenzivně věnuje svému projektu Evropský deník, v rámci kterého s rodinou navštěvuje svérázné evropské kouty, aby očima dětí objevujících velký svět zachytil jednu z jejich možných současných podob.
  • Ač nepracuje jako fotoreportér, byl několikrát oceněn v rámci prestižní soutěže Czech Press Photo (2000, 2001, 2004, 2014). V roce 2014 dostal za své fotografie cenu Výboru dobré vůle Olgy Havlové.